Trainer, coach, en ondernemer
met passie voor werkgeluk en positieve veranderingTot 2008 werkte ik in diverse functies bij de Rabobank. In mijn leidinggevende functies, op verschillende kantoren van de bank, heb ik daar veel geleerd. Die functies waren vooral gericht op eigen ondernemerschap, commercie- en adviesontwikkeling. Als accountmanager Private Banking adviseerde ik vermogende klanten, kreeg een band met hen en leerde hoe mens- en resultaatgerichtheid goed samengaan. Jarenlang was ik vaste contactpersoon voor een groep cliënten waar ik een vertrouwensband mee kreeg. Een prachtige baan.

Samenwerken, voor elkaar en met elkaar

Zelf initiatief mogen nemen en eigen verantwoordelijkheid pakken bij de bank waren voor mij een ideale combinatie. Ik heb in die tijd bij veel ondernemers een kijkje in de keuken mogen nemen en heb daar tot op de dag van vandaag erg veel profijt van. Door mijn achtergrond als financieel planner en hypotheekadviseur heb ik goed inzicht gekregen in bankzaken en alles wat daar bij hoort. Dit komt regelmatig goed van pas in coachingen en ondersteuning aan ondernemers. Het was een mooie en plezierige tijd bij de Rabobank. Na ruim 25 jaar werd ik nieuwsgierig naar wat ik nog meer zou kunnen doen. Als vijf jarig meisje, vertelde mijn moeder, wilde ik al of bij de bank werken of voor de klas staan. Hoe mooi is het om beide voor elkaar te hebben gekregen. Ik ben dankbaar dat ik werk heb dat zoveel voldoening geeft. Hulp kunnen bieden en voor anderen verschil maken vind ik een hele fijne bijkomstigheid.
Thea de Jong
Thea de Jong

Communiceren doe je uiteindelijk toch samen

Ik wilde altijd al mensen verder helpen en besloot bij de start van de kredietcrisis om 4changes op te richten. Het ondernemerschap in die economisch moeilijke tijd was even wennen kan ik zeggen. Met doorzettingsvermogen en veel enthousiasme lukte het me om 4changes goed op de kaart te zetten. Daar ben ik erg blij mee en trots op. Ik volgde mijn trainers en coachopleiding en o.a. de opleiding systemisch werken, oplossingsgericht werken en een hooglerarenreeks psychologie. Daarna certificeerde ik me als erkend DISC-kleuren trainer. Ik hou mijn kennis bij door te blijven leren en volg de nieuwste ontwikkelingen. Mijn vak is fantastisch en geeft mij voldoening en energie. Het is fijn bij te kunnen dragen aan oplossingen voor wensen van anderen. Humor is daarbij een rode draad die ik graag in werk en in privé terugzie. Plezier hebben vind ik belangrijk.

Korte effectieve lijnen en een fijn team

4changes is een middelgroot training en coachingsbureau gespecialiseerd in communicatie, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling. 4changes werkt in grotere trajecten samen met vaste professionele trainers. Vanaf de start zijn zij bij een opdracht betrokken en hanteren eenzelfde wijze van werken. Vast aanspreekpunt ben ik doorgaans zelf. Korte lijnen, snel antwoord bij je vragen en een zorgvuldige professionele aanpak is wat je kunt verwachten.

Mijn eigen persoonlijke ontwikkeling en de vrije uren

In mijn vrije tijd wandel ik graag met onze hond, geniet ik van de natuur en daag ik mezelf uit in hardlopen en fitness. Ik vind het heerlijk om samen met Marco (mijn man) of met vrienden op te trekken, wat te gaan drinken of te eten met elkaar en lekker te lachen. Een dagje winkelen met mijn dochter en op een terrasje lekker lunchen is ook zeer aan mij besteed. Ik ben zowel mens als doelgericht. In mijn werk en privéleven wil ik graag dingen afmaken als ik ergens aan begin. Ik hou van de controle hebben, maar ook om er lekker van af te kunnen wijken. Ik bereid me graag goed voor en weet dat ik inmiddels door veel ervaring ook kan switchen naar een andere aanpak. Dat geeft rust en zelfverzekerd kunnen zijn in mijn vakgebied.