Trainer en coach
Voor plezier en tevredenheid in je werk en behalen van doelen


4changes is een middelgroot training en coachingsbureau gespecialiseerd in persoonlijke en teamontwikkeling, gericht op het hebben van plezier in je werk, tevreden zijn over je werk en resultaten behalen. 4changes werkt in grotere trajecten samen met vaste professionele trainers. Vanaf de start zijn zij bij een opdracht betrokken en hanteren eenzelfde wijze van werken. Vast aanspreekpunt ben ik doorgaans zelf. Korte lijnen, snel antwoord bij je vragen en een zorgvuldige professionele aanpak is wat je kunt verwachten.
Thea de Jong
Thea de Jong

Over Thea: Drive en motivatie om resultaat te behalen

Ik ben zowel mens als doelgericht. In mijn werk en privéleven wil ik graag dingen afmaken als ik ergens aan begin. Ik hou van de controle hebben, maar ook om er lekker van af te kunnen wijken. Op mij kun je rekenen. Ik bereid me graag goed voor en weet dat ik inmiddels door veel ervaring ook kan switchen naar een andere aanpak. Dat geeft rust en zelfverzekerd kunnen zijn in mijn vakgebied. Tot 2008 werkte ik in diverse functies bij de Rabobank. In mijn leidinggevende functies, op verschillende kantoren van de bank, heb ik veel geleerd. Mijn werk was toen vooral gericht op klantgerichtheid, commercie- en adviesontwikkeling. Als accountmanager Private Banking adviseerde en coachte ik vermogende particulieren en ondernemers. Ik leerde hoe mens- en resultaatgerichtheid goed kunnen samengaan. Jarenlang was ik contactpersoon voor een groep vaste cliënten waar ik een vertrouwensband mee opbouwde en zowel voor de bank als voor hen het beste kon doen.

Ervaring en opleiding

Altijd wilde ik al mensen verder helpen om voor hen goede resultaten te boeken en besloot bij de start van de kredietcrisis om 4changes op te richten. Het ondernemerschap in die economisch moeilijke tijd was even wennen kan ik zeggen. Met doorzettingsvermogen en veel enthousiasme lukte het me om 4changes goed op de kaart te zetten.
Ik volgde mijn trainers en coachopleiding en o.a. de opleiding systemisch werken, oplossingsgericht werken en een hooglerarenreeks psychologie. Daarna certificeerde ik me als erkend DISC-kleuren trainer. Ik hou mijn kennis bij door te blijven leren en volg de nieuwste ontwikkelingen. Mijn vak geeft mij voldoening en energie, wat ik ook graag overbreng. Het is fijn bij te kunnen dragen aan oplossingen voor wensen van anderen. Humor is daarbij een rode draad. Plezier hebben in zowel trainingen als coaching vind ik belangrijk. Dan leer je ook makkelijker.

Eigen initiatief en verantwoordelijkheid

Zelf initiatief mogen nemen en eigen verantwoordelijkheid pakken bij de bank waren voor mij een ideale combinatie. Dit is ook belangrijk in training en coaching, je wilt tenslotte dat het ook zonder een trainer of coach in de toekomst werkt. Ik heb in die tijd bij veel ondernemers een kijkje in de keuken mogen nemen en heb daar tot op de dag van vandaag erg veel profijt van. Door mijn achtergrond als financieel planner en hypotheekadviseur heb ik goed inzicht gekregen in verzekeringen, bank- en juridische zaken en alles wat daar bij hoort. Dit komt regelmatig goed van pas bij ondersteuning aan ZZP-ers en MKB ondernemers.

Het was een professionele en plezierige tijd bij de Rabobank. Na ruim 25 jaar werd ik nieuwsgierig naar wat ik nog meer zou kunnen doen. Mijn moeder vertelde dat ik als vijf jarig meisje al of bij de bank wilde werken of voor de klas wilde staan. Hoe mooi is het om beide voor elkaar te hebben gekregen. Als trainer en coach een bijdrage kunnen leveren aan meer succes, tevredenheid en werkplezier vind ik heel fijn.

In mijn vrije tijd wandel ik graag, geniet ik van de natuur en daag ik mezelf uit in hardlopen en fitness. Energie hebben is belangrijk om in mijn werk te kunnen inzetten. Ik vind het heerlijk om samen met Marco (mijn man), of met vrienden op te trekken, wat te gaan drinken of te eten met elkaar en lekker te lachen. Een dagje winkelen met mijn dochter en op een terrasje lekker lunchen is ook zeer aan mij besteed.