Je loopbaan met coaching onder de loep


Wat doet een loopbaancoach?

Je coach stelt de juiste vragen en luistert eerst vooral eens goed om te ontdekken wat jouw wens of behoefte is. Met je coach zorg je er samen voor dat de kern van jouw probleem of verlangen boven water komt. Vervolgens helpt jouw coach je bij die wenselijke situatie voor de toekomst. Daarna volgt het bepalen tot welke concrete stappen je kunt overgaan. Je loopbaancoach helpt je zodat jij zelf de juiste antwoorden en stappen kunt vinden. Jouw interesses, vaardigheden en persoonlijkheid zijn hierbij belangrijk. Ook het je bewust zijn van bepaalde handelingen, gedachten en gedragspatronen spelen hierbij een belangrijke rol.

Een gesprek over ambities en doelen

Je loopbaan is net als je leven altijd in beweging. Het is een soort reis waarin ontwikkelen, opnieuw ontdekken en onderzoeken steeds voorbijkomt. Je gaat de arbeidsmarkt net op of je werkt al een tijdje en wilt weten wat bij je past of misschien beter bij je past. Heb je al een tijd een baan en wil je eens stilstaan bij wat jou beweegt of verder vooruithelpt? Gaat het niet meer zoals je zou willen? Of heb je bepaalde ambities waarbij je wel wat hulp kunt gebruiken? Je kunt een loopbaancoach voor alles wat met je werk te maken heeft inzetten. Zelf zie je op den duur bepaalde patronen niet meer die je toepast, of het lukt je maar niet om anders naar je werk te kunnen kijken. Door in gesprek te gaan met een loopbaancoach over jouw loopbaan krijg je zaken weer op een rijtje en leer je jezelf nog beter te kennen. Zo ontstaat er lucht en ruimte voor duidelijke doelen waar jij aan wilt gaat werken. Wil je een praktische en duidelijke aanpak om direct zelf dingen op te pakken die bij jou passen? Dan ben je hier op de juiste plek.

Loopbaanoriëntatie

In kaart brengen van je kwaliteiten en competenties zorgt ervoor dat je weet waar je goed in bent. Waar vragen anderen altijd hulp voor aan jou? Wat zouden collega’s zeggen als je ze vraagt waar jij goed in bent? Wat gaat jou gemakkelijk af en waarvan trekt jouw energie helemaal weg? Inzicht in wat een ideale werkdag ideaal maakt is belangrijk. Wil jij bijvoorbeeld specialistisch werk, of geef je graag leiding? Wat heb je nu in je werk wat je niet zou willen missen? Of waar zou je eigenlijk wel heel graag vanaf willen? Door de tijd kan jouw werk zijn veranderd. Misschien begon je ooit met allerlei taken waar je echt passie voor voelde, maar waarbij je nu ervaart dat je stilstaat. Hoeveel van jouw werktijd is gevuld met taken die jij graag doet?

In je loopbaancoaching onderzoek je samen met je coach goed wat voor jou allemaal van belang is en hoe je daarin stappen kunt zetten. Stappen die voor jou haalbaar zijn en waar je achter staat. Als je ontevredenheid ervaart bedenk dan dat dit ook een vorm van stress is. Stress in je werk zorgt voor motivatie uit je werk. Als je coaching voor je loopbaan inzet wil dat niet zeggen dat je een andere baan gaat zoeken. Vaak kun je je werk weer als prettig ervaren zonder dat je ervoor weg hoeft te gaan. Als voor jou wel de tijd is aangebroken om de arbeidsmarkt te gaan verkennen is het belangrijk je goed te oriënteren. Wie ben je en wat past nou eigenlijk bij jou? Hecht je bijvoorbeeld aan zekerheden of uitdaging, of heb je ruimte voor creativiteit nodig? Waar haal jij plezier uit? We onderzoeken samen welke werkwaarden voor jou belangrijk zijn om goed te achterhalen welk werk bij je past.

Solliciteren naar een nieuwe baan

Stel dat je ervoor wilt kiezen een andere baan te gaan zoeken. Kijk je eerst naar banensites of ga je naar een beurs? Hoe dan ook is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert en profileert. Hoe staat het met je Linked-in profiel, heb je een goed opgemaakt CV? Kun je een goede motivatie verwoorden waarom jij de nieuwe baan wilt? Tijdens je loopbaancoaching kun je ook hierbij hulp krijgen. We oefenen o.a. met het goed overbrengen van jouw sterke punten die je in het sollicitatiegesprek wilt overbrengen.

Stress verminderen

Een veel voorkomend onderwerp in coaching is de mate van stress die je ervaart. Door alleen al het Coronavirus ben je vaak anders gaan werken. Veel thuiswerken is voor de ene persoon een zege maar voor de andere een hel. Hoe ga je hiermee om? Hoe is het als werk en privé meer door elkaar zijn gaan lopen? Het werk kan ook inhoudelijk zijn veranderd. De collectieve cultuurshock die Covid-19 teweegbracht heeft ons ook aan het denken gezet. Is de nieuwe manier van werken wel wat je wilt? Welke stappen zou je nog willen zetten en is dit dan een geschikt moment daarvoor? In de coachgesprekken over je loopbaan is het belangrijk dat we de oorzaak vinden van jouw stress. Vaak wordt er gewerkt aan de bestrijding van het gevoel wat de stress geeft, maar dat is helaas niet genoeg. Een paracetamol nemen voor een terugkerende lichamelijke klacht lost natuurlijk niet het probleem op. Zo is het ook met stress.

Je wilt graag dat je baan je energie geeft. Het mag ook best energie kosten maar liever niet meer dan dat het je oplevert. Moe zijn van je werk is geen punt, maar uitgeput en tot niets meer in staat zijn na je werk klinkt vast niet als muziek in je oren. Bovendien is dit verre van gezond. Als je veel stress ervaart of bijvoorbeeld slecht slaapt is dat voor een keer geen punt. Wordt dit structureel dan is de tijd aangebroken tot actie over te gaan. Wacht niet.

Een betrouwbare methode

Onderstaande vier stappen, de 4changes, zijn de paraplu voor het succes van jouw coaching. Vertrouwen is natuurlijk erg belangrijk, zodat je kunt en durft aan te geven waar het voor jou precies om gaat. Om er zeker van te zijn dat jij jouw coaching als nuttig en leerzaam ervaart is het belangrijk dat je niet alleen weet wat je wilt, maar het ook kunt gaan bereiken. De 4changes methode zorgt ervoor dat:

1. Je bewustwording krijgt over al je mogelijkheden.
2. Je eigenaarschap voelt op de voor jou belangrijke punten.
3. Je wat je wilt bereiken kunt verplaatsen in daden.
4. Je geniet van het (haalbare) succes wat het je oplevert en merkt dat het bij jou past.

Jobcoach of loopbaancoach?

Deze termen worden vaak door elkaar gebruikt. Het belangrijkste verschil is dat een jobcoach jou op en tijdens je werk ondersteuning geeft. De loopbaancoach helpt je vooral ontdekken wat je graag in je werk wilt terugzien of wat je anders wilt. Een loopbaancoach kun je dus inschakelen wanneer je niet precies weet wat voor werk je wilt gaan doen of wat je in je huidige baan wilt om zoveel mogelijk werkplezier te ervaren. Voor beiden kun je bij 4changes terecht.

Snel contact met je coach

Van de intake tot het slot van de loopbaancoaching is er altijd op een makkelijke manier persoonlijk contact mogelijk met mij. Als coach ben ik er voor jou vanaf het begin, er tussenin en indien nodig ook als de coaching al is afgerond. De lijnen zijn kort en je kunt rekenen op mijn volledige toewijding om jou te helpen waarbij dat nodig is.

Loopbaancoaching is veilig. Je kunt dingen waarin je je kwetsbaar voelt, of waar je tegen aan loopt op een veilige manier delen en bespreekbaar maken. Coachingsessies duren ongeveer twee uur en we schatten samen het aantal coachingen in. Vaak zijn 4 tot maximaal 6 gesprekken voldoende. Soms is een enkel gesprek al genoeg. Je bepaalt zelf wanneer het voor jou voldoende is geweest. Loopbaancoaching kan vaak vergoed worden door jouw werkgever.