Persoonlijke voorwaartse ontwikkeling in één op één sessies,
voor jouw loopbaan, voor ondernemers en leidinggevenden


Steun in de rug/sparringspartner

Of je nu ondernemer, leidinggevende of teamlid bent het is altijd fijn om dingen niet alleen te moeten oplossen. Als je en steuntje in de rug of sparringpartner kunt gebruiken is coaching opstarten een goede set. Je begint met een gratis kennismaking/intake gesprek om eerst eens aan te voelen hoe coaching voor jou is. Als coach help ik je goed duidelijk te krijgen wat het exact is waar je verandering in wilt. Daarvandaan gaan we dingen afspreken en werken aan wat voor jou belangrijk is. Coachingsessies duren ongeveer twee uur. Afhankelijk van waar je aan wilt werken schatten we samen het aantal coachingen in. Vaak zijn 4 tot 6 gesprekken voldoende. Soms is een enkel gesprek genoeg en soms blijkt dat er meer boven tafel komt waar je ook een oplossing voor wilt. Jij bepaalt altijd zelf of en wanneer het voor jou voldoende is geweest.

Meer over één op één coaching

Als je persoonlijke ontwikkeling wilt voor jezelf kun je mij als coach inzetten. In gesprekken die je met mij voert werk je dan aan het bereiken van de vooraf door jou aangegeven wensen. Daarin is niets vreemd. Alles is bespreekbaar en uiteraard is daarbij je privacy gegarandeerd. Onderwerpen zijn natuurlijk afhankelijk van jouw situatie. Je kunt denken aan bijvoorbeeld:

 • Verbeteren van communicatieve en/of sociale vaardigheden
 • Opbouwen of versterken van je zelfvertrouwen
 • Ontwikkelen van jouw talenten
 • Verbeteren van de kwaliteit van je leven
 • Realiseren van dromen, aspiraties en doelen
 • Je loopbaan verder ontwikkelen
 • Het vormgeven van een persoonlijk ontwikkelingsplan

 • Coachingsaspecten

  In coaching kun je veel concrete aspecten inzetten. Of het nu gaat om leren in communicatie, samenwerking of verder willen ontwikkelen er is altijd een manier om oplossingen te vinden. Als coach gebruik ik daarvoor verschillende soorten technieken waar jijzelf waarschijnlijk weinig van merkt. Wat je wel zult merken is dat ik je heel veel vragen stel.
  Hier nog wat voorbeelden van onderwerpen waarbij coaching kan worden ingezet:

 • Samenwerking versterken
 • Het juist voeren van sollicitatie en ontwikkelgesprekken
 • Persoonlijk leiderschap oppakken
 • Medewerkers of jezelf uitdagen en motiveren tot resultaten
 • Begeleiden in verandering en innovatie
 • Omgaan met werkdruk en stressvolle situaties
 • Het borgen van afspraken en ontwikkelingen
 • Herkennen en inspelen op groepsdynamiek

  Geef gerust aan als je aan iets anders denkt, dan zoeken we er samen een oplossing voor.
 • Loopbaanbegeleiding

  Ooit begon je waarschijnlijk je loopbaan met allerlei verwachtingen en ambities. Heb je in de loop van de tijd de juiste stappen kunnen nemen, zodat jouw kwaliteiten en talenten optimaal tot hun recht komen? Kun je je ontwikkelen zoals je wilt? Wat doe je als je werk niet meer volledig past? Als je meer energie uit je werk wilt halen of stappen wilt zetten in jouw ontwikkeling, denk dan eens aan loopbaancoaching. Je onderzoekt met mij als coach hoe je jouw persoonlijke wensen voor elkaar kunt krijgen. Heb je nog wel genoeg plezier in je werk? Bij minder motivatie in je werk of twijfel of je nog op de juiste plek zit, kan ik jou helpen. Je vindt weer de weg om positieve stappen zetten. Je hoort het ook als iets niet haalbaar of realistisch lijkt te zijn. Soms zijn een paar aanpassingen genoeg om weer door te pakken op een prettige manier. Soms kom je tot het inzicht dat je huidige baan niet meer bij je past. Loopbaancoaching zorgt ervoor dat jij je weer prettig kunt gaan voelen in je werk.

  Coaching voor ondernemers

  Tegenwoordig heb je als ondernemer veel petten op. Je houdt je bezig met je product of de dienstverlening en lijkt ook wel een miljoen andere zaken in de gaten te moeten houden. Personeel, financiën, innovatie, marketing, de website, drukwerk, huisvesting, onderhoud etc. Echt te veel om op te noemen en soms om bij te houden. Logisch dat je ook wel eens wat hulp kunt gebruiken. Als ondernemer kun je oplossen, dat zit in je bloed, maar het kan ook wel eens eenzaam zijn. Je afvragen of je alles op een voor jou goede manier aanpakt is niet vreemd. Vaak ontbreekt het je aan tijd of focus om eens goed te reflecteren wat je wilt. Hoe zorg je ervoor dat je toch scherp blijft en inspeelt op wat nodig is? Coaching kan je veel inzichten geven en weer de boost voor een andere aanpak zijn. Belangrijk is en blijft hoe fijn jij het als ondernemer hebt. Het straalt uit op je medewerkers en klanten.


  "De coaching van Thea heeft mijn kijk op m'n functioneren flink veranderd! Als praktijkeigenaar had ik in ruim 10 jaar een manier van werken die de organisatie en mijn gezondheid geen goed deed. We hebben elkaar op regelmatige basis ontmoet, verschillende opdrachten gemaakt, en reflectie gesprekken gevoerd. Dat heeft er bij mij toe geleid dat ik rustiger en zelfbewuster ben geworden. Meer begrip heb voor mijn eigen beperkingen, maar vooral ook mijn sterke punten beter zie. De openhartige en persoonlijke aandacht is heel individueel. Thea heeft ervaring met verschillende bedrijfstakken en de verschillende werkvormen die daarbij horen. Haar kennis en manier van aanpak brengt ze helder over. Daarmee heeft zij mij op het juiste spoor gezet. Ik vind het belangrijk om contact te houden en lopende zaken te toetsen met haar." - Bart van Eenennaam, Directeur praktijk tandheelkunde
  "Thea pakt snel en deskundig op en voelt de situatie snel aan. Wat ik fijn vind is dat je je veilig voelt en dat ze goed luistert. Hierdoor komt de coaching of training echt tot de kern. De groepstrainingen zijn interessant, verrassend en boeiend tot de laatste minuut. Wij vinden het heel fijn dat we merken bij ons personeel dat het ook blijft hangen.Bij het zich voordoen van een situatie, wordt vaak gezegd "Weet je nog toen bij Thea?" Verder is het in de trainingsruimte goed geregeld en de lunches en versnaperingen zijn top. Met lekker weer naar buiten, voldoende pauze en ook een wandeling behoort tot de mogelijkheden." - Boudewijn Hosmus, Boudewijn Hosmus Keukenambacht

  Coaching voor leidinggevenden

  Je bent als leidinggevende (of manager) voor veel zaken verantwoordelijk. Bevorderen van de samenwerking, medewerkers ontwikkelen, ze faciliteren, motiveren en op zijn tijd uitdagen. Je wilt de mensen uit je team tot hun recht laten komen en de resultaten behalen die de organisatie nodig heeft. En dan zijn er ook nog steeds veranderingen. Net als je alles een beetje op de rit hebt gebeurt er weer iets waar je weer op moet inspelen en de medewerkers in mee wilt krijgen. Een mooie en vaak uitdagende klus. Als teamleider richt je je tegenwoordig al meer op het coachen van de medewerkers. Persoonlijk leiderschap bevorderen en resultaten behalen zijn slechts een paar zaken waar je aan werkt. Kortom je hebt veel te doen. Coaching kan jou bij al je uitdagingen als leidinggevende ondersteunen, en helpt jezelf ook verder te ontwikkelen. Coaching is veilig. Je kunt dingen waar je kwetsbaar in bent of wilt ontwikkelen in alle rust oppakken en daar resultaat in gaan boeken.


  Een gecertificeerde professional

  4changes staat voor kwaliteit en is gecertificeerd door de NOBCO en DISC. In coaching je kunnen ontwikkelen op een manier die bij je past en in jouw tempo is een must. Onderscheidend is 4changes door een positieve mens en doelgerichte aanpak en de 4changes methode.

  Investeringskosten niet altijd voor jezelf

  Ben je in loondienst? Dan kunnen coachingsessies vaak vergoed worden uit jouw persoonsgebonden budget. Lukt dit niet, maak dan bespreekbaar of de werkgever de investeringskosten wil betalen. Heb je daarbij hulp nodig schroom dan niet dit even met mij te overleggen. Heb je een eigen onderneming dan zijn de coachingsessies die je volgt 100% aftrekbaar van de winst.