Coaching voor ZZP-ers en ondernemers


Duidelijkheid, Richting en Focus

Soms is het lastig om voor jezelf te bepalen wat je ook alweer echt wilt. Veranderingen volgen elkaar op in sneltreinvaart en dan loopt het soms anders dan je ooit gedacht had. Door de waan van de dag kom je niet meer toe aan af en toe eens stil staan hoe je verder wilt. Jouw coach helpt je te achterhalen wat je echte doelen zijn. Wat doet er echt toe voor jou? Welke verlangens heb je die je in je ondernemerschap wilt ervaren of weer terug wilt vinden? Welke doelen maken je echt gelukkig?
Als je samen met je coach weer weet wat je doelen zijn, kun je weer overzichtelijke stappen zetten om je (lange termijn) einddoelen te gaan bereiken. Met een plan van aanpak kun je weer jou richting vinden en focus krijgen op wat er nodig is om zaken in daadkracht om te zetten. Natuurlijk is er continuïteit nodig en een goede dosis doorzettingsvermogen. Je coacht helpt je de stappen te borgen zodat ze werkelijk uitgevoerd worden en niet alleen op papier staan.

Om te kunnen leren heb je eerlijke feedback nodig. Als jouw coach vertel ik je op een respectvolle manier wat beter kan. Je hoort waar potentie ligt en in overleg met elkaar kijk je vooral ook naar wat haalbaar is. De kennis en expertise van je coach helpt je bij in de spiegel kijken en met echte resultaten boeken.

Onderwerpen in coaching:

 • Begeleiden in veranderingen
 • Motiveren, selecteren en juist begeleiden van medewerkers
 • Vergroten van klantgerichtheid
 • Uitbreiden van klantenportefeuille en/of diensten
 • Potentieel benutten, doelen stellen en realiseren
 • Borgen van gemaakte afspraken
 • Snel en gestructureerd vergaderen
 • Verbeteren van leiderschapskwaliteiten
 • Balans brengen in werk-privé/omgaan met werkdruk

  Als je aan andere onderwerpen denkt geef dit dan gerust aan.
  Je coach heeft ook een actief netwerk om naar door te verwijzen als dat nodig is. Denk aan een notaris, accountmanager, accountant, tekstschrijver, of webdesigner.
 • Oorzaak van stress bestrijden

  Ieder van ons ervaart op zijn tijd stress. Als ondernemer kun je er vast over mee praten. Op zich geen probleem. Beperkt stress hebben is zelfs nodig om goed te presteren. Gaat de stress overheersen dan zijn er allerlei manieren om de stress tegen te willen gaan. Denk aan ademhalingsoefeningen en mindfulness. Prima en zeker aanraders maar niet de oplossing als je de oorzaak niet herkent of wegneemt. Je coach helpt je de oorzaak van de stress te achterhalen en de problemen op te lossen. Hier kunnen privé en zakelijke aspecten een rol bij spelen. Als ondernemer kun je privé haast niet gescheiden houden van je zakelijk leven en andersom. Het is zeker de moeite waard oorzaken van ongenoegen weg te nemen, omdat lang aanhoudende stress je letterlijk onderuithaalt.

  Persoonlijke ontwikkeling en Teamontwikkeling

  Wanneer je als ondernemer medewerkers in dienst hebt die jouw bedrijf vertegenwoordigen wil je natuurlijk dat ze jouw visitekaartje zijn. Hoe ontwikkelen deze personeelsleden zich? Wat doe je daar zelf aan? Kun je ze goed vertrouwen? Kun je aan ze delegeren zodat je zelf voldoende ruimte hebt je bedrijf te runnen? Je team versterken is als ondernemer vaak ook jouw taak, tenzij je iemand naast je hebt die dit voor je doet. Dan nog zul je er vaak wel controle op willen hebben. Medewerkers willen een mate van betrokkenheid en eigen verantwoording. Motiveren en ontwikkelen van je team zorgt in het verlengde voor ontwikkelen van je bedrijf.