Coaching voor ondernemers

Als ondernemer heb je veel petten op. Naast bezig zijn met je product en/of dienstverlening lijkt het wel of je een miljoen andere zaken in de gaten moet houden. Personeel, financiën, innovatie, marketing, de website, drukwerk, huisvesting, onderhoud etc. Teveel om op te noemen en soms ook om bij te houden. Logisch dat je ook wel eens wat hulp kunt gebruiken. Als ondernemer kun je oplossen, dat zit in je bloed. Vaak ontbreekt het je aan tijd of focus om eens goed te reflecteren wat je wilt. Hoe zorg je ervoor dat je toch scherp blijft en inspeelt op wat nodig is? Business coaching kan je veel inzichten geven en weer de boost zijn voor een nieuwe aanpak. Belangrijk is hoe fijn jij het als ondernemer hebt.

Duidelijkheid, Richting en Focus

Veranderingen volgen elkaar op in sneltreinvaart en het loopt soms anders dan gedacht. In de waan van de dag kom je niet toe aan even stil staan hoe je verder wilt. Een business coach helpt je te achterhalen wat er echt toe doet voor jou. Welke verlangens heb je die je in je ondernemerschap wilt ervaren of weer terug wilt vinden? Welke doelen maken je gelukkig?

Als je weer weet wat die doelen zijn, kun je weer overzichtelijke stappen zetten om je (lange termijn) einddoelen te gaan bereiken. Met een plan van aanpak kun je weer jouw richting vinden en focus krijgen op wat er nodig is om zaken in daadkracht om te zetten. Natuurlijk is er continuïteit nodig en een goede dosis doorzettingsvermogen. Je coacht helpt je de stappen te borgen zodat ze werkelijk uitgevoerd worden en niet alleen op papier staan. Als coach vertel ik je waar potentie ligt en in overleg met elkaar kijk je vooral ook naar wat haalbaar is. De kennis en expertise van je coach helpt je bij in de spiegel kijken en resultaten boeken.
"Thea pakt snel en deskundig op en voelt de situatie snel aan. Wat ik fijn vind is dat je je veilig voelt en dat ze goed luistert. Hierdoor komt de coaching of training echt tot de kern. De groepstrainingen zijn interessant, verrassend en boeiend tot de laatste minuut. Wij vinden het heel fijn dat we merken bij ons personeel dat het ook blijft hangen.Bij het zich voordoen van een situatie, wordt vaak gezegd "Weet je nog toen bij Thea?" Verder is het in de trainingsruimte goed geregeld en de lunches en versnaperingen zijn top. Met lekker weer naar buiten, voldoende pauze en ook een wandeling behoort tot de mogelijkheden." - Boudewijn Hosmus, Boudewijn Hosmus Keukenambacht
"De coaching van Thea heeft mijn kijk op m'n functioneren flink veranderd! Als praktijkeigenaar had ik in ruim 10 jaar een manier van werken die de organisatie en mijn gezondheid geen goed deed. We hebben elkaar op regelmatige basis ontmoet, verschillende opdrachten gemaakt, en reflectie gesprekken gevoerd. Dat heeft er bij mij toe geleid dat ik rustiger en zelfbewuster ben geworden. Meer begrip heb voor mijn eigen beperkingen, maar vooral ook mijn sterke punten beter zie. De openhartige en persoonlijke aandacht is heel individueel. Thea heeft ervaring met verschillende bedrijfstakken en de verschillende werkvormen die daarbij horen. Haar kennis en manier van aanpak brengt ze helder over. Daarmee heeft zij mij op het juiste spoor gezet. Ik vind het belangrijk om contact te houden en lopende zaken te toetsen met haar." - Bart van Eenennaam, Directeur praktijk tandheelkunde

Onderwerpen in Business coaching:

 • Begeleiden bij veranderingen
 • Vergroten van omzet of klantgerichtheid
 • Uitbreiden van klantenportefeuille en/of diensten
 • Doelen stellen en realiseren
 • Team(s) versterken
 • Optimaal vergaderen
 • Verbeteren van leiderschapskwaliteiten
 • Structuur in werkzaamheden brengen
 • Balans in werk-privé/omgaan met werkdruk

 • Als je aan andere onderwerpen denkt geef dit dan gerust aan. Je business coach heeft een actief netwerk om naar door te verwijzen als dat nodig is. Denk aan een notaris, accountmanager, accountant, tekstschrijver, of webdesigner.

  Persoonlijke ontwikkeling en Teamontwikkeling

  Als je als ondernemer personeelsleden in dienst hebt, vertegenwoordigen zij ook jouw bedrijf en wil je natuurlijk dat ze jouw visitekaartje zijn. Hoe ontwikkelen deze personeelsleden zich? Wat doe je daar zelf aan? Durf je ze goed te vertrouwen en kun je aan ze delegeren zodat je zelf voldoende ruimte hebt je bedrijf te runnen? Je team versterken is als ondernemer, vaak ook jouw taak, tenzij je iemand naast je hebt die dit voor je doet. Dan nog zul je er vaak een mate van controle op willen hebben. Medewerkers willen een mate van betrokkenheid en eigen verantwoording. Motiveren en ontwikkelen van je team zorgt in het verlengde voor ontwikkelen van je bedrijf. Ik help als business coach met hoe je een team of teams versterkt met o.a. doelen bereiken, goede communicatie en samenwerking.

  Business coach als sparringspartner

  Als je een steun in de rug of sparringpartner kunt gebruiken is business coaching opstarten een goede set. Je begint altijd met een kennismaking/intake gesprek. Als coach help ik je goed duidelijk te krijgen wat het exact is waar je verandering in wilt. Daarna gaan we werken aan concreet maken van de te zetten stappen. Jarenlange ervaring van mij als jou coach en diverse goede opleidingen zorgen voor de kennis die nodig is. Coachingsessies duren ongeveer twee uur.