Training en Coaching in
Communicatie, Samenwerking en Persoonlijke ontwikkeling

23 juli 2019
Het geheim van genieten van het leven

Het geheim van genieten van het leven

Laatst hoorde ik van iemand die ik coach dat zijn grootste wens is om gelukkig te zijn. Wie wil dat niet, gaf ik meelevend nog als commentaar. Toch realiseerde ik me weer eens dat in onze wens om alsmaar gelukkig te willen zijn ook een gevaar verborgen zit. Als ons streven is geen pijn of andere ellende te willen ervaren, komen we bedrogen uit.
19 februari 2020
Loslaten

Wat als je het eens los laat?

Ooit leerde ik van mijn vader dat je niet overal op hoeft te duiken als je iets ziet wat de ander niet goed gedaan heeft in jouw beleving. Je kunt overal wat van zeggen of je kunt het ook eens laten gaan en er geen punt van maken. Mijn grootste leerschool op dit gebied ontstond toen ik stiekem autoreed terwijl mijn toenmalige vriend met rijbewijs naast mij zat.
18 december 2019

Dit is hoe je leeft vanuit je 16-jarige zelf

Een tijdje geleden mocht ik iemand coachen die aangaf de bodem van de vuilnisbak geraakt te hebben. Hij bedoelde dat hij in ieder geval niet dieper en verder kon zinken. Het stonk en het werd tijd de troep eens op te ruimen waren zijn woorden. De vraag was of ik zijn “soppie” wilde zijn. Beeldend gesproken en ik zag de situatie ook letterlijk in een plaatje voor me.
29 oktober 2019
De vruchten plukken van slimmer werken

De vruchten plukken van slimmer werken

Druk druk druk…Veel mensen klagen tegenwoordig dat ze een stuk minder gedaan krijgen dan vroeger. Je kent het vast wel, je bent de hele dag druk bezig, maar je hebt het gevoel dat er niets uit je handen gekomen is. Frustrerend en geen gevoel van voldoening. We gaan meestal nog harder rennen om dit op te lossen. Deze aanpak werkt tegenwoordig niet meer. We willen wel meer productiviteit maar niet ten koste van onze rust en gezondheid.