Blog


23 juli 2019
Het geheim van genieten van het leven

Het geheim van genieten van het leven

Laatst hoorde ik van iemand die ik coach dat zijn grootste wens is om gelukkig te zijn. Wie wil dat niet, gaf ik meelevend nog als commentaar. Toch realiseerde ik me weer eens dat in onze wens om alsmaar gelukkig te willen zijn ook een gevaar verborgen zit. Als ons streven is geen pijn of andere ellende te willen ervaren, komen we bedrogen uit.
2 juli 2020

Personal business coaching

Ondernemen zit in je bloed, maar dat betekent nog niet dat je altijd precies weet hoe je volgende stappen zet om je bedrijf verder te ontwikkelen. Vrijwel elke ondernemer wil groeien. Groei in eigen ontwikkeling, in omzet en in resultaat. Maar tegelijkertijd wil je ook een gezonde werk-privé balans behouden en niet altijd maar aan het werk zijn. Je wilt je focussen op wat je wilt bereiken met je bedrijf. Maar hoe maak je die volgende stap?
20 mei 2020

7 tips om effectiever te werken

Wat is dat eigenlijk effectief werken? Vaak is de vertaling iets als: doelmatig zijn, krachtig werken, doelgericht zijn, dit alles met een bedoelde gunstige uitwerking. Daar is de één wat beter in dan de ander. Dat zie je nu ook in deze lastige tijd met het Corona virus. Sommigen van ons bewegen zich er makkelijk doorheen en anderen vliegen tegen de muur op. Daarom wat tips als steuntje in de rug.
19 maart 2020
Online coaching

Telefonische en online coaching

De wereld staat op zijn kop door het Coronavirus. Het houdt ons allemaal behoorlijk in de greep. Het zijn onzekere tijden, maar er zijn gelukkig ook lichtpuntjes als welwillendheid en bereidheid tot helpen.
19 februari 2020
Loslaten

Wat als je het eens los laat?

Ooit leerde ik van mijn vader dat je niet overal op hoeft te duiken als je iets ziet wat de ander niet goed gedaan heeft in jouw beleving. Je kunt overal wat van zeggen of je kunt het ook eens laten gaan en er geen punt van maken. Mijn grootste leerschool op dit gebied ontstond toen ik stiekem autoreed terwijl mijn toenmalige vriend met rijbewijs naast mij zat.