23 juli 2019

Volop genieten van het leven

Laatst hoorde ik van iemand die ik coach dat zijn grootste wens is om gelukkig te zijn. Wie wil dat niet, gaf ik meelevend nog als commentaar. Toch realiseerde ik me weer eens dat in onze wens om alsmaar gelukkig te willen zijn ook een gevaar verborgen zit. Als ons streven is geen pijn of andere ellende te willen ervaren, komen we bedrogen uit.
19 maart 2020

Telefonisch en online coaching

De wereld staat op zijn kop door het Corona virus. Het houdt ons behoorlijk in de greep. Het zijn onzekere tijden maar er zijn gelukkig ook lichtpuntjes als welwillendheid en bereidheid tot helpen.
19 februari 2020

Wat als je het eens laat gaan?

Ooit leerde ik van mijn vader dat je niet overal op hoeft te duiken als je iets ziet wat de ander niet goed gedaan heeft in jouw beleving. Je kunt overal wat van zeggen of je kunt het ook eens laten gaan en er geen punt van maken. Mijn grootste leerschool op dit gebied ontstond toen ik stiekem autoreed terwijl mijn toenmalige vriend met rijbewijs naast mij zat. Mijn vader had destijds notabene een autorijschool. Ik vergeet nooit meer het moment dat ik in de achteruitkijkspiegel keek, wachtend bij de Kooybrug in Den Helder, toen mijn vader achter mij aansloot […]
18 december 2019

Speciaal aanbod coaching

Nieuw jaar nieuwe kansen, toch? Heb je wel eens nagedacht over coaching? Wil je wel eens een steuntje in de rug om bv. doelen te bereiken of je prettiger te voelen? Maak dan gebruik in de maand januari van ons speciaal aanbod. Als je je in januari aanmeldt voor coaching ontvang je een korting van 25% op het 1e gesprek. Je kunt de coaching plannen in januari of februari van 2020.
18 december 2019

Het leven vanuit mijn 16-jarige zelf

Een tijdje geleden mocht ik iemand coachen die aangaf de bodem van de vuilnisbak geraakt te hebben. Hij bedoelde dat hij in ieder geval niet dieper en verder kon zinken. Het stonk en het werd tijd de troep eens op te ruimen waren zijn woorden. De vraag was of ik zijn “soppie” wilde zijn. Beeldend gesproken en ik zag de situatie ook letterlijk in een plaatje voor me.