Drie trainingen met inhoud naar keuze en op maat:
Point on communiceren, Teamspirit Samenwerking en Persoonlijke Voorwaartse ontwikkelingEen praktische aanpak is fijn, zodat je er direct iets mee kunt en direct zelf kunt toepassen. Wanneer je een hands on effectieve insteek zoekt, ben je hier op de juiste plek. Trainigen worden afgestemd op de behoeften en wensen van jullie team. De inhoud zal in overleg worden samengesteld en passend zijn bij de ontwikkeling die jullie als team willen maken. Geen enkele training ligt klaar op de plank of is dus gelijk. Wanneer jij en/of je teamleden hetgeen je leert direct kunt toepassen zal het effect snel en duidelijk merkbaar zijn op de werkvloer. Daar doe je het toch voor?

De wensen uitgesproken, de neuzen dezelfde kant op

Verbale en non-verbale communicatie, handige gesprekstechnieken, leren feedback geven en krijgen. Inzicht in je smart leerdoelen en in je persoonlijk profiel of teamprofielen. Voorbeelden die aan bod kunnen komen, altijd op een respectvolle manier en met een positieve insteek. Natuurlijk is een fijne en veilige sfeer een must. Vertrouwen is belangrijk, zodat je kunt en durft aan te geven waar het voor jou precies om gaat.4changes verwijderd van een positieve verandering

Een 4changes methode die ervoor zorgt dat:

  1. Je je bewust bent van al je mogelijkheden
  2. Je eigenaarschap en/of verantwoording kunt pakken
  3. Je wat je wilt kunt omzetten naar daden
  4. Je kunt genieten van het (haalbare) succes wat het je oplevert


Bovenstaande vier stappen, de 4changes, zijn de paraplu voor het succes van de coaching of training. Heb je interesse in deze 4changes en wil je een keer vrijblijvend in gesprek om te kijken of we een match zijn?
De beste tips in samenwerken

Hoe kun je positieve verandering bereiken?

De inhoud van de trainingen zijn passend bij de personen en het team, de ontwikkeling waar jullie nu voor staan en de te bereiken wensen. Trainingen zijn niet standaard. Per training kunnen verschillende onderwerpen over communicatie, samenwerking of persoonlijke ontwikkeling worden behandeld. De trainingen duren een dag. Hieronder zie je een overzicht van de trainingen, klik op één van de trainingen om meer te lezen:

Training - Point on communiceren

In “Point on communiceren” leer je in een dag de sterke punten van je eigen communiceren en/of die van je teamleden. Valkuilen die er in de teamcommunicatie zijn worden inzichtelijk voor jou of jullie en manieren om dit te voorkomen worden behandeld. Er zijn veel onderdelen die in de training aan de orde kunnen komen. Denk aan gespreks- of adviestechnieken of verbeteren van eigen en de onderlinge communicatie. De training geeft op een prettige manier invulling aan het goed met elkaar kunnen communiceren. Niets is fout, slechts anders.

Training - Teamspirit Samenwerking

In “Teamspirit samenwerking” gaan we op zoek naar wat het team kan verbeteren. Wat gaat er goed en wat kan gevierd worden, maar ook waar valt nog iets extra’s te bereiken. Waar zit de passie en de bevlogenheid in? Er kan gekeken worden naar onderlinge verhoudingen, sfeer, naar taakverdeling, (smart)doelen stellen of bijvoorbeeld effectief vergaderen. Afhankelijk van jullie wensen wordt de training passend bij wat jullie willen bereiken uitgevoerd. De training duurt een dag. Je gaat als team altijd naar huis met al een aantal uitgewerkte gemaakte afspraken.

Training - Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling

In de training “Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling” onderzoek je wat je wilt ontwikkelen als persoon en/of als team. Zijn er misschien nog ontwikkelingen of verbeterpunten die voor de klant prettig zijn om te bereiken? Hoe voeren jullie dat door met behoud van werkplezier? Uiteindelijk is daar al het werk toch voor gestart en bedoeld. In deze training van een dag krijg je inzicht in hoe je de persoonlijke en/of teamdoelen vorm kunt geven en hoe je met je team blijvend vooruitgang kunt boeken. Ieders eigen rol in het team zorgt voor de sterkte van het geheel.

Creatief, vernieuwend en een beetje lol

Er worden in de training oefeningen gedaan passend bij de situatie. Oefeningen die inzicht geven of vaardigheden aanleren. Er wordt altijd met elkaar besproken wat nog belemmerend kan werken, zodat hiervoor ook een oplossing gezocht kan worden. Nieuwe positieve overtuigingen over wat je wilt zijn nodig om werkelijk in beweging te komen. Je gaat pas iets doen als je het wilt, kunt en er blij van wordt. Voor 4changes hoort vernieuwend zijn hierbij. Kennis en nieuwe ontwikkelingen worden bijgehouden zodat jij altijd iets leert wat in deze tijdsgeest past. Humor is daarbij een goede leidraad om dingen te leren. Plezier is naast een professionele aanpak altijd de insteek.
"Thea verzorgt al jaren naar volle tevredenheid trainingen voor de Hollands Kroon Academie. Ze is vernieuwend, resultaatgericht en heeft humor. Thea snapt de vraag van de klant, denkt mee en maakt van elke training een belevenis. Tijdens een training worden cursisten aan het nadenken gezet, gemotiveerd en geprikkeld. Thea is een op en top vakvrouw met wie ik nog jaren hoop samen te werken." - Marjo Tot, Gemeente Hollands Kroon

"Thea is externe trainer voor ons interne Cursusbureau GGD Groeit. Ze is een professionele trainer die erg gedreven en enthousiast is. Ze heeft snel door wat de groep of het individu nodig heeft en past haar training daar moeiteloos op aan. Haar trainingen worden als een meerwaarde gezien door onze deelnemers. Daarnaast is ze erg sociaal en blijft ze zelf ook in ontwikkeling. Een mooie combinatie van skills die haar tot een goede, motiverende trainer maken. " - Mirjam Bedeke, GGD Hollands Noorden

Korte lijnen en oprechte verbinding

Van een intake tot het slot van de training en zelfs daarna, is er altijd op een makkelijke manier persoonlijk contact mogelijk met mij. Als trainer en coach ben ik er voor jou of jullie vanaf het begin, er tussenin en voor de evaluatie erna. De inhoud van de training wordt voor jou of jullie door mij vanaf de start verzorgd tot de opvolging een feit is.

Toegespitst op teamleden

Je kunt rekenen op mijn volledige toewijding om te helpen waar maar nodig. Door bij veel bedrijven training en coaching te verzorgen, is een ervaring ontstaan die aanpassingsvermogen heeft opgeleverd. Geen standaardverhaal, maar altijd toegespitst op jouw situatie en die van het team. Het gaat om stappen zetten die passend zijn en in een volgorde die logisch is.

Drietraps training in drie dagen!

Willen jullie grote stappen maken met je team, dan kun je de drie trainingen als totaalpakket afnemen. De 4changes teamboo(s)tcamp is een 3 daagse teambuildingstraining. Dag één is er de training “Point on communiceren”, dag twee de training “Teamspirit Samenwerking’ en dag drie “Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling”.

De teamboo(s)tcamp

Fijne en effectieve samenwerking kan als er goede communicatie is. Andersom werkt het ook zo. Je kunt als de communicatie goed werkt de samenwerking optimaliseren. Persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling is het makkelijkst te bereiken als zowel de communicatie en de samenwerking goed op elkaar afgestemd zijn.

Multidisciplinair samenwerken

Deze drie daagse teamboosttraining zorgt er voor dat alle aspecten voor multidisciplinaire samenwerking samenkomen. Jullie werken als professionals aan zowel de aspecten uit Point on communiceren, Teamspirit Samenwerking en Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling om tot een optimaal team te komen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van ongeveer drie weken voor de volgende training begint. Dit zorgt ervoor dat de stof uit de eerste en tweede dag alvast uitgevoerd kan worden in de praktijk. Aan het slot van de drie trainingen is er een plan van aanpak voor toekomstige opvolging.
Voor dit pakket is een aantrekkelijke korting te verkrijgen, informeer naar de mogelijkheden.


4changes staat voor kwaliteit en is gecertificeerd door de NOBCO en DISC. Positieve verandering en voorwaarts ontwikkelen zijn kenmerken die je merkt in en na de training. Onderscheidend is 4changes door een positieve mens en doelgerichte aanpak en de 4changes methode. 4changes werkt in grotere trainingstrajecten samen met vaste professionele trainers.