Drie trainingen van een topcoach:
Point on communiceren, Teamspirit Samenwerking en Persoonlijke Voorwaartse ontwikkelingEen praktische aanpak zodat je er direct iets mee kunt en direct zelf kunt toepassen? Wanneer je een hands on effectieve insteek zoekt, ben je hier op de juiste plek. Wanneer jij en/of je teamleden hetgeen je leert direct kunt toepassen zal het effect sneller en duidelijker merkbaar zijn op de werkvloer.

De neuzen vooruit, de wensen uitgesproken

Verbale en non-verbale communicatie, handige gesprekstechnieken, leren feedback te geven en te krijgen. Inzicht in je smart leerdoelen en in je persoonlijk profiel of teamprofielen. Alles komt aan bod, op een respectvolle manier en met positieve insteek. Natuurlijk is een fijne en veilige sfeer een must.Vertrouwen is belangrijk, zodat je kunt en durft aan te geven waar het voor jou precies om gaat.Een methode die ervoor zorgt dat:

 1. Je je bewust bent van al je mogelijkheden
 2. Je eigenaarschap en/of verantwoording kunt pakken
 3. Je wat je wilt kunt omzetten naar daden
 4. Je kunt genieten van het (haalbare) succes wat het je oplevert


Heb je interesse in deze 4changes en wil je een keer vrijblijvend
in gesprek om te kijken of we een match zijn?
De beste tips in samenwerken
Aanbod

4changes verwijderd van een positieve verandering

Bovenstaande vier stappen, de 4changes, zijn de paraplu voor het succes van de coaching of training. De drietraps teamboo(s)tcamptraining waarbij je samenhang tussen communicatie, samenwerking en persoonlijke en teamontwikkelingen samenkomen is uniek.

Hoe kun je die positieve verandering bereiken?

De inhoud van de trainingen zijn passend bij de persoon en het team, de ontwikkeling waar jij/jullie nu voor staan en de te bereiken wensen. Trainingen zijn niet standaard. Per training kunnen verschillende onderwerpen over communicatie, samenwerking of persoonlijke ontwikkeling worden behandeld. De trainingen duren een dag. Hieronder zie je een overzicht van de trainingen, klik op één van de trainingen om meer te lezen:

Training & coaching - Point on communiceren

In “Point on communiceren” leer je in een dag de sterke punten van je eigen communiceren en die van je teamleden. Valkuilen die er in de teamcommunicatie zijn worden inzichtelijk voor jullie en manieren om dit te voorkomen worden behandeld. Er zijn veel onderdelen die in de training aan de orde kunnen komen. Denk aan gespreks- of adviestechnieken of verbeteren van eigen en de onderlinge communicatie. De training geeft op een prettige manier invulling aan het goed met elkaar kunnen communiceren. Niets is fout, slechts anders.

Training & coaching - Teamspirit Samenwerking

In “Teamspirit samenwerking” gaan we op zoek naar wat het team kan verbeteren. Wat gaat er goed en wat kan gevierd worden, maar ook waar valt nog iets extra’s te bereiken. Waar zit de passie en de bevlogenheid in? Er kan gekeken worden naar onderlinge verhoudingen, sfeer, naar taakverdeling, (smart)doelen stellen of bijvoorbeeld effectief vergaderen. Afhankelijk van jullie wensen wordt de training passend bij wat jullie willen bereiken uitgevoerd. De training duurt een dag. Je gaat als team altijd naar huis met al een aantal uitgewerkte gemaakte afspraken.

Training & coaching - Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling

In de training “Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling” onderzoek je wat je wilt ontwikkelen als persoon en als team. Zijn er ook nog ontwikkelingen of verbeterpunten die voor de klant prettig zijn om te bereiken? Hoe voer je dat door met behoud van werkplezier? Uiteindelijk is daar al het werk toch voor gestart en bedoeld. In deze training van een dag krijgen jullie inzicht in hoe je de persoonlijke en teamdoelen vorm kunt geven en hoe je met je team blijvend vooruitgang kunt boeken. Ieders eigen rol in het team zorgt voor de sterkte.

Drietraps training in drie dagen!

Wil jij grote stappen maken met je team en in je persoonlijke groei, dan kun je de drie trainingen als totaalpakket afnemen. Deze teamboo(s)tcamp zijn 3 dagen teambuilding. Dag één de training en coaching “Point on communiceren”, dag twee de training en coaching “Teamspirit Samenwerking’ en dag drie “Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling”. Meer weten?

Creatief, vernieuwend en een beetje lol

Er worden in training en coaching oefeningen gedaan passend bij de situatie. Oefeningen die inzicht geven of vaardigheden aanleren. Er wordt altijd met elkaar besproken wat nog belemmerend kan werken, zodat hiervoor ook een oplossing gezocht kan worden. Nieuwe positieve overtuigingen over wat je wilt zijn nodig om werkelijk in beweging te komen. Je gaat pas iets doen als je het wilt, kunt en er blij van wordt. Voor 4changes hoort vernieuwend zijn hierbij. Kennis en nieuwe ontwikkelingen worden bijgehouden zodat jij altijd iets leert wat in deze tijdsgeest past. Humor is daarbij een goede leidraad om dingen te leren. Plezier is naast een professionele aanpak altijd de insteek.
"Thea verzorgt al jaren naar volle tevredenheid trainingen voor de Hollands Kroon Academie. Ze is vernieuwend, resultaatgericht en heeft humor. Thea snapt de vraag van de klant, denkt mee en maakt van elke training een belevenis. Tijdens een training worden cursisten aan het nadenken gezet, gemotiveerd en geprikkeld. Thea is een op en top vakvrouw met wie ik nog jaren hoop samen te werken." - Marjo Tot, Gemeente Hollands Kroon

"Thea is externe trainer voor ons interne Cursusbureau GGD Groeit. Ze is een professionele trainer die erg gedreven en enthousiast is. Ze heeft snel door wat de groep of het individu nodig heeft en past haar training daar moeiteloos op aan. Haar trainingen worden als een meerwaarde gezien door onze deelnemers. Daarnaast is ze erg sociaal en blijft ze zelf ook in ontwikkeling. Een mooie combinatie van skills die haar tot een goede, motiverende trainer maken. " - Mirjam Bedeke, GGD Hollands Noorden

Korte lijnen en oprechte verbinding

Van een intake tot het slot van de coaching of training of zelfs daarna, is er altijd persoonlijk contact mogelijk met mij op een makkelijke manier. Als trainer en coach ben ik er voor jou of jullie vanaf het begin, er tussenin en voor de evaluatie erna. De inhoud van de coaching en training wordt voor jou of jullie door mij vanaf de start verzorgd tot de opvolging een feit is.

Toegespitst op jou

Je kunt rekenen op mijn volledige toewijding om te helpen waar maar nodig. Door bij veel bedrijven training en coaching te verzorgen, is een ervaring ontstaan die aanpassingsvermogen heeft opgeleverd. Geen standaardverhaal voor jou, maar altijd toegespitst op jouw situatie of die van het team. Het gaat om stappen zetten die passend zijn en in een volgorde die logisch is.

Het totaalpakket voor het team: De teamboo(s)tcamp

Fijne en effectieve samenwerking kan als er goede communicatie is. Andersom werkt het ook zo. Je kunt als de communicatie goed werkt de samenwerking optimaliseren. Persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling is het makkelijkst te bereiken als zowel de communicatie en de samenwerking goed op elkaar afgestemd zijn.

Multidisciplinair samenwerken

Deze drie daagse training zorgt er voor dat alle aspecten voor multidisciplinaire samenwerking samenkomen. Jullie werken als professionals aan zowel de aspecten uit Point on communiceren, Teamspirit Samenwerking en Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling om tot een optimaal team te komen. Tussen de trainingsdagen zit een periode van ongeveer drie weken voor de volgende training begint. Dit zorgt ervoor dat de stof uit de eerste en tweede dag alvast uitgevoerd kan worden in de praktijk. Aan het slot van de drie trainingen is er een plan van aanpak voor toekomstige opvolging. Voor dit pakket is een aantrekkelijke korting te verkrijgen.

Persoonlijke Voorwaartse ontwikkeling als één op één sessie

Coaching voor ondernemers

Je hebt als ondernemer veel petten op. Je houdt je bezig met je product of dienstverlening en lijkt wel een miljoen andere zaken in de gaten te moeten houden. Personeel, financiën, innovatie, marketing, de website, drukwerk, huisvesting, onderhoud etc. Echt te veel om op te noemen en bij te houden. Logisch dat je ook wel eens wat hulp kunt gebruiken. Als ondernemer kun je oplossen, dat zit in je bloed, maar het kan ook wel eens eenzaam zijn. Je afvragen of je alles op een voor jou goede manier aanpakt is niet vreemd. Vaak ontbreekt het je aan tijd of focus om eens goed te reflecteren wat je wilt. Hoe zorg je ervoor dat je toch scherp blijft en inspeelt op wat nodig is?


Coaching voor leidinggevenden

Je bent als leidinggevende (of manager) voor veel zaken verantwoordelijk. Bevorderen van de samenwerking, medewerkers ontwikkelen, ze faciliteren, motiveren en op zijn tijd uitdagen. Je wilt de mensen uit je team tot hun recht laten komen en de resultaten behalen die de organisatie nodig heeft. En dan zijn er ook nog steeds veranderingen. Net als je alles een beetje op de rit hebt gebeurt er weer iets waar je weer op moet inspelen en de medewerkers in mee wilt krijgen. Een mooie en vaak uitdagende klus. Als teamleider richt je je tegenwoordig al meer op het coachen van de medewerkers. Persoonlijk leiderschap bevorderen en resultaten behalen zijn slechts een paar zaken waar je aan werkt. Kortom je hebt veel te doen. Coaching kan jou bij al je uitdagingen als leidinggevende ondersteunen, en helpt jezelf ook verder te ontwikkelen. Coaching is veilig. Je kunt dingen waar je kwetsbaar in bent in alle rust oppakken en daar resultaat in gaan boeken.


Loopbaanbegeleiding

Ooit begon je waarschijnlijk je loopbaan met allerlei verwachtingen en ambities. Heb je in de loop van de tijd de juiste stappen kunnen nemen, zodat jouw kwaliteiten en talenten optimaal tot hun recht komen? Kun je je ontwikkelen zoals je wilt? Wat doe je als je werk niet meer volledig past? Als je meer energie uit je werk wilt halen of stappen wilt zetten in jouw ontwikkeling, denk dan eens aan loopbaancoaching. Je onderzoekt met mij als coach hoe je jouw persoonlijke wensen voor elkaar kunt krijgen. Heb je nog wel genoeg plezier in je werk? Bij minder motivatie in je werk of twijfel of je nog op de juiste plek zit, kan ik jou helpen. Je vindt weer de weg om positieve stappen zetten. Je hoort het ook als iets niet haalbaar of realistisch lijkt te zijn. Soms zijn een paar aanpassingen genoeg om weer door te pakken op een prettige manier. Soms kom je tot het inzicht dat je huidige baan niet meer bij je past. Loopbaancoaching zorgt ervoor dat jij je weer prettig kunt gaan voelen in je werk.
Lees meer over loopbaancoaching.


Steun in de rug/sparring

Of je nu ondernemer, leidinggevende of teamlid bent, het is altijd fijn om dingen niet alleen te moeten oplossen. Als je en steuntje in de rug of sparringpartner kunt gebruiken is coaching opstarten een goede set. Je start altijd met een gratis kennismaking/intake gesprek om eens aan te voelen hoe coaching voor jou is. Als coach help ik je goed duidelijk te krijgen wat het exact is waar je verandering in wilt. Daarvandaan gaan we dingen afspreken en werken aan wat voor jou belangrijk is. Coachingsessies duren ongeveer twee uur. Afhankelijk van waar je aan wilt werken schatten we samen het aantal coachingen in. Vaak zijn 4 tot 6 gesprekken voldoende. Soms is een enkel gesprek genoeg en soms blijkt dat er meer boven tafel komt waar je ook een oplossing voor wilt. Jij bepaalt altijd zelf of en wanneer het voor jou voldoende is geweest.

Je gecertificeerde trainer/coach tijdens alle trainingen

Coaching kan voor veel aspecten worden ingezet. Of het nu gaat om leren in communicatie, samenwerking of verder willen ontwikkelen er is altijd een manier om bij oplossingen te komen. Als coach gebruik ik daarvoor verschillende soorten technieken waar jijzelf waarschijnlijk weinig van merkt. Wat je wel zult merken is dat ik je heel veel vragen stel.
Nog wat voorbeelden van onderwerpen waarbij coaching kan worden ingezet.

 • Communicatie en samenwerking versterken
 • Eigen communicatie versterken
 • Het juist voeren van sollicitatiegesprekken
 • Persoonlijk leiderschap oppakken
 • Medewerkers of jezelf uitdagen en motiveren tot resultaten
 • Begeleiden in verandering en innovatie
 • Omgaan met werkdruk en stressvolle situaties
 • Het borgen van afspraken en ontwikkelingen
 • Herkennen en inspelen op groepsdynamiek

  Het is niet raar als je jouw insteek hier niet bij ziet staan. Geef gerust aan waar jij aan denkt en we zoeken er samen een oplossing voor.
 • Een professional met certificaat

  4changes staat voor kwaliteit en is gecertificeerd door de NOBCO en DISC. Vooruitkomen en voorwaarts ontwikkelen zijn kenmerken die je merkt in de training en coaching. Onderscheidend is 4changes door een positieve mens en doelgerichte aanpak en de 4changes methode. 4changes werkt in grotere trainingstrajecten samen met vaste professionele trainers.

  Investeringskosten 100% aftrekbaar?

  Ben je in loondienst? Dan kunnen coachingsessies vaak vergoed worden uit jouw persoonsgebonden budget. Lukt dit onverhoopt niet, dan kun je als particulier je investeringskosten van de coaching opvoeren in je aangifte als studiekosten voor de belastingdienst. Heb je een eigen onderneming dan zijn de coachingsessies die je volgt 100% aftrekbaar als bedrijfskosten.