Succesvol zijn


Wie wil dat eigenlijk niet, succesvol zijn? Dat wil toch iedereen? Het succes van de één is alleen duidelijk niet het succes wat de ander nastreeft. Er zijn trouwens ook mensen die totaal niet met succes bezig zijn. Zij kunnen zich met succes distantiëren van succesvol zijn. Wat is dan eigenlijk de definitie van succes?

Definities van succes:
Een aantal definities van succes volgens de boeken: geslaagd zijn, voorspoedige ontwikkelingen hebben en gunstige afloop. Hier kunnen we wel wat mee. Je kunt je relatie natuurlijk succesvol noemen. Hoewel dat in mijn oren klinkt alsof je het niet verwacht had en het zo nog om kan slaan. In mijn werk vind ik een training succesvol als iedereen een leuke dag gehad heeft, maar ook aangeeft wat er specifiek geleerd is. Het zou weinig succesvol zijn wanneer men aangeeft dat het hoogtepunt van de dag de kroket was.

Bewustwording over succes
4changes heeft deze bedrijfsnaam gekozen omdat er in trainingen van 4 veranderingen wordt uitgegaan. De eerste is bewustwording, ook een benodigde stap om succesvol te zijn. Als je niet weet wat je succesvol maakt is het een stuk lastiger het te zijn.

Verantwoording nemen en daadkracht
Als tweede is verantwoording nemen belangrijk. Van wie is het eigenaarschap voor het mogelijke succes? Uiteindelijk ben je natuurlijk altijd zelf verantwoordelijk voor welke stappen nodig zijn om succes te gaan ervaren. Ga je ze nemen of verder op de voet die je niet opleverde wat je wilde? Dan de derde benodigde stap; omzetten naar daadkracht. Naar mijn mening een groot issue voor velen. Nadenken en op papier zetten gaat vaak wel goed, daarna volgt niet altijd voldoende scherpte voor de opvolging. Vervolgens bloeden succesvolle plannen dood.

Vieren van succes
De vierde stap is genieten en vieren van het succes. Blij kunnen zijn met wat de inspanningen hebben opgeleverd is van groot belang. Zelfs de kleinste successen zijn reden om bij stil te blijven staan. Een geluksgevoel over succes zorgt vaker voor meer succes. Succesvol zijn zorgt niet per definitie voor meer geluk. Meer geluk zorgt wel voor meer succes, aldus bekend Amerikaans psycholoog Shawn Achor.

Stappenplan
Als er een behoefte is meer succesvol te zijn, begint dit met bedenken wat de stappen kunnen zijn. Wachten tot het succes bij je langskomt is net zo kansrijk als het winnen van de staatsloterij. Ook leuk natuurlijk. Meer weten over succesvol zijn en dit te ontdekken? Bel vrijblijvend met 06-15333010 of mail via info@www.4changes.nl