Resultaatgericht Samenwerken

De kern van deze training is dat iedereen die deelneemt in staat is vanuit inzicht en vaardigheden resultaatgericht te kunnen samenwerken. Het leren naar deze ontwikkeling toe, gaat over bewustwording wat het RGSW is en waarom het wordt ingezet, maar ook wat dit voor jou persoonlijk kan betekenen.De training RGSW richt zich op goed concreet maken wat jij of het team wil, hoe jij of jullie dat willen en wanneer dit wordt bereikt. Maar ook hoe ga je dan daarna het gesprek aan?

Voor wie bestemd:
Voor iedereen die in het RGSW zijn of haar doelen goed helder en concreet wil gaan onderzoeken, formuleren, behalen en borgen voor de toekomst. Dit kunnen zowel individuele persoenen zijn als teams.

Doelstelling training:

Duidelijkheid geven over wat RGSW nu exact is en waarom het er is. Beseffen wat dit voor jou en je team voor kansen biedt en wat of wie je daarbij nodig hebt. De training geeft inzicht in hoe je dit aanpakt.

In deze training wordt ook het specifiek maken van de doelen behandeld, (Het SMART maken van een gewenst resultaat). Doel is dat je/jullie goed weet/weten wat er als resultaat gezien wordt en hoe dit  vormgeven wordt. Dus weten wat je nodig hebt, en hoe je volgende stappen kunt zetten om resultaten voor jezelf, het team en de organisatie te bereiken.

Onderwerpen:

  • Wat is resultaatgericht werken en waarom wordt het ingezet?
  • Hoe ga ik eigennaarschap nemen en waarin kan dat?
  • Wat is SMA(A)RT en hoe vertaal ik het naar mezelf?
  • Welk resultaat wil ik (rekening houdend met kaders van de organisatie en met mijn talenten en kwaliteiten)?
  • Doelen SMA(A)RT maken en daarmee oefenen
  • Wat is belangrijk in het RGSW gesprek

De training wordt praktijkgericht ingestoken en beperkte theorie, wordt afgewisseld met oefenen.

Tijdens een uitvoerige intake worden eerst de doelen van de organisatie besproken. De training zal passend gemaakt worden en aansluiten bij de ontwikkelingen waarin de organisatie en de teamleden zich bevinden. Nadien wordt indien gewenst, zorgvuldig geëvalueerd en worden tips en eventuele vervolgstappen besproken.