Kleur bekennen


Samenwerking verbeteren door een kleurentraining? Ja, dat kan.
De ene persoon denkt in procedures en een juiste aanpak, de ander denkt aan opschieten en slaat zo’n proces liever over, of doet er minder lang over om tot een beslissing te komen. Meer resultaat halen uit een team begint met weten “hoe steken we in elkaar” en hoe kunnen we daar ons voordeel mee doen.

4changes biedt een kleurentraining aan waarin gekeken wordt hoe mensen elkaar beter kunnen begrijpen. Wat motiveert hen, hoe verwerken ze hun informatie en hoe communiceren ze het liefst? Insteek is dat niets fout is, slechts anders. Met deelnemers worden analyses ingevuld die op een prettige manier inzicht geven in hoe de eigen stijl werkt. Je leert veel over jezelf, maar ook over anderen. Je bemerkt de voordelen van jouw stijl, maar ook wat  je valkuilen zijn. Begrip voor elkaar en voor elkaars denkwijze en weten hoe je daardoor meer kunt bereiken, zijn de ingrediënten die de training zeer zinvol maken.

De training kan gegeven worden aan teams maar ook op basis van open inschrijving. Deelnemers vinden het prettig om door een analyse bevestigd, in te zien hoe je bepaalde voorkeuren hanteert. Heb je nu rood, geel, groen of blauw voorkeursgedrag en wat betekent dit dan? Je leert door inzicht in elkaars verschillen, voordelen op te doen die leiden tot een betere samenwerking. Managementteams bereiken met deze training meer inzicht in hoe er bv. makkelijker tot beslissingen gekomen kan worden, of hoe er sneller en effectiever kan worden gehandeld. Meer weten over hoe deze training kan worden ingezet?
Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek.
We zijn telefonisch bereikbaar op 06-15333010 of via mail info@4changes.nl

Reacties uit vorige trainingen:

“Interactief, goede dynamiek met deelnemers, stukje zelfinzicht en stof tot nadenken voor toepassen in team”.
(Boudine van de Klooster, teamleider De Jong assurantiën)

“De DISC keurentraining was verrassend, veel stof om over na te denken”.
Nagekomen bericht: “Ik ben het meteen in de praktijk gaan toepassen en het geeft me echt een andere kijk op sommige mensen. Ik merk nu al dat probleemsituaties makkelijker opgelost worden”.
(Kees-Jan Leyen, Directeur Yeti Developments)

“Goede handvatten hoe om te gaan met verschillende persoonlijkheden, lekker duidelijk en praktisch”.
(Susan Tolhuijs, HR adviseur Gemeente Alkmaar)

“Goed om dit te doen in een veilige setting met mensen uit allerlei branches. DISC is goed te begrijpen en makkelijk toepasbaar. Het zorgt voor gemeenschappelijk begrip en context. Leuk om te gebruiken voor team (buildings) trajecten. Mooie trainingsruimte”.
(Risa Homan, Strategisch adviseur SED organisatie)